La Moncadapèdia és un arxiu digital innovador d’àmbit local, destinat a recollir i difondre la cultura, la història, la memòria popular, les tradicions i en general el patrimoni material i immaterial propi de Moncada. Abasta tot tipus de continguts: historicoartístics, etnològics, de memòria oral, arquitectònics, etc. Vol ser un recull metòdic dels sabers del nostre poble en què càpien des dels més populars fins als més acadèmics; un recull a escala humana permanentment accessible, obert, viu i dinàmic, sempre en creixement, que es nodreix de les aportacions de les persones que habiten i construeixen Moncada.

A poc a poc anirem recuperant tots els materials que hem publicat en estos dos anys de treball en la web antiga.

La clau d’esta forma de fer arxiu és que l’aportació cultural som les mateixes persones, la nostra memòria, les vivències que compartim i que creen la nostra comunitat.

[showhide type=”links” more_text=”Llegir tot (%s paraules)” less_text=”Amagar (%s paraules)”]

L’estructura de la Moncadapèdia és dinàmica i oberta a tot tipus de contribucions, acadèmiques i populars. De moment proposem tres eixos:

 • l’Arxiu de documents, on posarem tota la informació que anem replegant, de tipus acadèmic o popular;
 • el Museu de Memòria Oral, que serà un arxiu d’històries de vida de la gent del poble. Des de les veus singulars construirem la història col·lectiva;
 • i el Museu Etnològic Col·laboratiu (MEC), que construirem amb objectes i relats d’uns i altres, incloent a més la col·laboració amb el Col·legi Pintor Sorolla.

Demanem la col·laboració de totes i tots per reunir tots els documents (textos, fotos, etc.) i els testimonis que ens feu arribar atenent a criteris de rigor i qualitat. Volem que siga una contribució a la cultura i la identitat de la nostra ciutat.

[/showhide]

  • Testimonis personals

   Històries en àudio, vídeo i text.

  • Fotografies

   Imatges del passat i present de les Alqueries.

  • Documents

   Escanetjats, documents de text, pdf i altres

  Vols col·laborar amb una història o posar-te en contacte amb nosaltres?