Títol  Guia del comerç de 1989
Temàtiques documents, comerç
Publicació Moncadapèdia Dimecres 26 de maig de 2021
Font Arxiu Municipal (Montcat -Butlletí d’informació municipal– del 30 d’agost de 1989)
Descarregar el llibre

En el Montcat del 30 d’agost de 1989 s’incloïa una ‘Guia del comerç’ (podeu descarregar-la fent clic en la imatge de l’esquerra o en el botó que teniu més avall) de Moncada en la que s’havia procurat incloure tots els comerços de la població. Hem utilitzat esta informació per situar-los en un mapa general del comerç de 1989 utilitzant Google Maps, i hem preparat també mapes de diversos comerços organitzats per categories. És especialment interessant veure la quantitat de negocis, especialment aquells que estan desaparegut (com la venda de carbó) o els que han passat massivament a formar part de grans superfícies i supermercats (com els establiments d’ultramarins).

El recull que va fer en eixe moment l’ajuntament tenia com a objectiu arreplegar tots els negocis, així que en la primera pàgina es disculpen per si de cas n’han deixat fora algun. En total el document arreplega “més de QUATRE-CENTS noms comercials”, dels quals: “més de 20 forns i pastisseries, 20 drogueries, 30 botiques d’alimentació i ultramarins, 27 per comprar roba, 19 de carns i embotits, 60 parades del MERCAT i més de 60 bars (un cada 300 habitants)”. Continuarem revisant la documentació per a mostrar amb més claredat els canvis que s’han produit en la nostra ciutat perquè el comerç local es clau en la vida de qualsevol població i, en qualsevol cas, és una part imprescindible de la històrica de Moncada.

Guia del comerç de 1989

En este primer mapa interactiu teniu tots els negocis que apareixen en la Guia, a excepció d’aquells que només inclouen telèfon i que no hem pogut situar. Una part d’ells no es manté en l’actualitat, però altres continuan la seua activitat amb més de 40 anys d’experiència. En la resta de mapes podeu vore els comerços organitzat per categories que voreu llistades després de cada mapa.

***

1 MENJAR I BEURE

Begudes
Peix
Pollastre
Forns
Ultramarins
Carn
Cafés, sucres i poliols

***

2 VESTIR

Sabata
Roba

***

3 CONSTRUCCIÓ

Vidres
Marbres
Panys i etc
Ferreteries

***

4 QUIOSCOS-ESTANCS-LOTERIA

Estancs
Quiosc

***

5 LLIBRES, JOIES, FLORS I REGALS

Joies
Llibreries i papereries
Regals

***

6 BANCS

Bancs

***

7 DECORACIÓ I ÚTILS CASA

Drogueria- perfumeria
Mobles i electrodomèstics
Electrodomèstics

***

8 COS

Farmàcia i òptica
Esport

***

9 TALLERS I TRANSPORT

Pneumàtics i accessoris
Bicis i motos
Automòbils

***

10 BARS

Bars

***

11 FOTO-VIDEO-INFORMÀTICA

Foto i video
Videoclubs
Informàtica

***

12 ALTRES

Fertilizante
Pinsos
Trofeus
Pirotecnia

*

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari