Títol  ‘Sobre la primera estación del Seminario por Moncada’, d’Arturo Xerri
Temàtiques trenet, transport, documents
Publicació Moncadapèdia Dimarts 28 de maig de 2019
Font Arturo Xerri, autor
Descarregar el llibre

El tercer lliurament d’Arturo Xerri Juan a propòsit de la instal·lació del Trenet i sobre alguns personatges notables que apareixen a la seua història. En esta ocasió, Arturo s’ha centrat en la moda d’estiuejar a Moncada i altres pobles de l’Horta, que va fluctuar entre el segle XVIII i XIX, i en el cas singular del cònsol suec Haraldo Dahlander (1835-1916), que ja va aparèixer en el text anterior: Los inicios del “trenet” entre Valencia y Bétera.

Com és habitual en la recerca històrica d’Arturo Xerri, assistim a la història de Moncada fent atenció al context social històric, amb riquesa documental i una fabulosa galeria de fotografies.

D’Arturo Xerri Juan i al voltant de la temàtica del Trenet es pot llegir a Moncadapèdia Sobre la primera estación seminario Moncada, de nou un text que es llig amb plaer i que ompli de significat un fet local.

Un insigne veraneante en Moncada

Sobre la moda d’estiuejar a Moncada de la noblesa valenciana, i la figura del cònsol suec Haraldo Dahlander (1835-1916) en la nostra població. Text de recerca il·lustrat, seguint la ‘sèrie del Trenet’, d’Arturo Xerri Juan.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari