Títol  ‘Los inicios del ‘trenet’ entre Valencia y Bétera, allá por agosto de 1891′, d’Arturo Xerri
Temàtiques trenet, transport, documents
Publicació Moncadapèdia Dimarts 7 de maig de 2019
Font Arturo Xerri, autor
Descarregar el llibre

Després d’il·lustrar-nos sobre l’antiga estació del Seminari de Moncada, Arturo Xerri continua indagant sobre la línia fèrria entre València i Bétera. Ací tenim un text sobre la seua inauguració, curiosíssim i ple de detalls interessants sobre unes instal·lacions que canviarien la vida del poble i sobre unes activitats inaugurals que van tindre a Moncada com a parada principal.

Des del punt de vista de l’escriptura de la Història, este tipus de treball centrat en la història local s’aproxima a la vida de les persones estimulant els vincles identitaris i recuperant la dignitat de la vida quotidiana -a la vegada que està atent a les condicions dels canvis socials.

El text compta amb huit pàgines i està generosament il·lustrat amb 15 fotografies o documents originals. En la fotografia de la vora, plànol estàndard d’estació de tercera categoria, a la que pertanyia l’estació de Moncada. Fondos de l’Archiu Històric de FGV.

Los inicios del ‘trenet’ entre Valencia y Bétera

Sobre la inauguració de la via fèrria entre València i Bétera, incloent l’extensa crònica del viatge inaugural publicada a ‘Las Provincias’ i els fets de la seua parada a Moncada.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari